جزییات پایان نامه و دانلود متن کامل در سایت elmyar.net
آموزش کامل پایان نامه نویسی مخصوص مقطع کارشناسی ارشد
www.jahandoc.com
دانلود متن کامل پایان نامه - همه رشته ها -
عنوان کامل پایان نامه :
تعیین درجه توسعه یافتگی نواحی روستایی شهرستان رودبار
قسمتی از متن پایان نامه :
عمران روستایی:
عمران روستایی[1] عبارت است از جنبش در جهت بهبود شرایط زیستی با همکاری جدی و در صورت امکان با ابتکار افراد یک جامعه، یا جنبش در جهت بهبود شرایط زندگی در یک واحد اجتماعی با همکاری و ابتکار افراد همان اجتماع (آسایش، 1374).
در ادبیات روستایی کشور ما، عمران روستایی بخشی از توسعه روستایی است که پروژههای زیر ساختی مناطق روستایی از قبیل راهسازی، برق رسانی، آب رسانی، بهسازی بافت فیزیکی و تاسیسات رفاهی و خدماتی را شامل گردیده و زمینه را برای توسعه اقتصادی و اجتماعی فراهم می آورد.
مفهوم لغوی عمران به آبادانی و تمدن اشارت دارد و از این رو به عنوان یک پدیده اجتماعی تلقی میگردد و مضمون آن عبارت است از برآیند رشد، افتراق و تطور طبیعی یک نظام طی تحولاتی متوالی از حالتی ناقص به وضعیتی کاملتر: ویا عمران عبارت است از پیشرفت از یک حالت یا شکل سادهتر «وجود» به یک حالت یا شکل پیچیدهتر در ساخت یا کاربرد آن «وجود» ( شهبازی، 1372)
از دیدگاه بین المللی، کنفرانس بانک جهانی در سال 1975 نتیجه میگیرد که عمران روستایی عبارت از یک استراتژی برای اصلاح وضع اقتصادی و اجتماعی گروههای خاصی از مردم است که قشرهای فقیر جامعه به شمار میرود. هدف عمران روستایی نو کردن جامعه روستایی و خارج کردن آن از حالت انزوا و پیوند دادن آن به بخشهای مدرن اقتصاد ملی است. در سمیناری تحت عنوان«شیوههای عمران روستایی در آسیا» عمران روستایی به صورت زیر تعریف گردید:
عمران روستایی فرایندی است شامل افزایش مداوم توانایی مردم روستاها برای کنترل بیشتر محیط خود توام با توزیع عادلانهتر منافع حاصل از این کترل.
سمینار مذکور سه مطلب اساسی این تعریف را به قرار زیر مشخص نمود:
اول، عمران روستایی باید با دید وسیعتری در نظر گرفت، چون تنها شامل توسعه کشاورزی و اقتصادی در مناطق روستایی نبوده، بلکه شامل عمران (توسعه) به معنی عام آن است و تمام امور زندگی روستایی اعم از اجتماعی، فرهنگی ، اقتصادی و سیاسی را در بر میگیرد.
دوم، عمران روستایی با این مفهوم فرایندی است که باید به طور مداوم توان ذهنی روستاییان را برای
کنترل بیشتر محیط خود افزایش دهد، تا آنها بیش از پیش به صورت شروع کننده و کنترل کننده تغییرات در آیند، نه اینکه همواره فقط نقش تابعی از یک متغییر داشته باشند.
سوم، توزیع عادلانه منافع حاصل از پیشرفتهای فنی و مشارکت هرچه بیشتر قشرهای فقیر که از پیشرفتهای فنی بهره کمتری میبرند، موضوعی است که باید بطور جدی و قاطع در برنامههای عمران روستایی مدنظر باشد (شهبازی، 1372).
[1]– Rural Land use
سوالات یا اهداف این پایان نامه :
اهداف تحقیق
1- 4 -1- هدف اصلی تحقیق:
هدف اصلی این تحقیق تعیین درجه توسعه یافتگی نواحی روستایی شهرستان رودبار میباشد.
1- 4 -2- اهداف اختصاصی تحقیق:
1- شناخت نقاط قوت و ضعف نواحی روستایی در زمینههای بهداشتی و درمانی، آموزشی، زیربنایی، ارتباطی
2- شناخت درجات توسعه و تفاوتهای آن در روستاهای مختلف شهرستان رودبار
3- شناخت درجات توسعه و تفاوتهای آن در بخشها و دهستان های مختلف شهرستان رودبار